Kontakt

FORLAGET ORDFATTER

Finn Wilkens

Finn Wilkens

Tilmeld nyhedsbrev
Frameld nyhedsbrev
 
 
 
 
 
 

Tilbyder betalæsning  og konsulentbistand til tekster. Indhold, sprog, grammatik, helhedsindtryk.


Foredrag om demens med udgangspunkt i "Hjernesvindler".

Foreninger, plejehjem, højskoler er velkomne.

Andre foredrag skkræddersyes til det enkelte sted, og ønsker herfra indgår efter forudgående aftale. Udgangspunktet er mine bøger, og indholdet er info om det at skrive fiktion, altså opdigtede historier, der dog som regel har rod i virkeligheden.


Jeg tilbyder at komme på skoler og fortælle. Det kan også ske i danskklasser dels om det at være forfatter, dels inspirere til selv at skrive - og hvordan - og dels som inspirator til at læse bøger.
Følg min blog, der er netavis for et lokalområde i Thy. Der er artikler, satire, meninger og informationer om dit og dat.

Klik på KlitPosten.dk-billedet, hvis du er nysgerrig.

Læs her nedenunder et eksempel på den satire, der også er på Klitposten.dk:

SATIRE: THY-TESTEN

 


Det er en ære at bo i Thy. Det vil Thisted Kommunalbestyrelse kvittere for ved at udelukke dem, der ikke lever op til bestemte krav om lokal, politisk viden.


Torsdag den 29. februar mellem klokken 08.00 og 20.00 skal alle voksne over 18, der bor i Thy, op til den nye Thytest, som er udviklet af førende antropologer, politologer og sociologer. Testen består af 50 spørgsmål, og man må højst have 10 forkerte svar. Det foregår over nettet, og for dem, der ikke har computeradgang, skal det finde sted de samme steder, hvor der var kommunalvalg i november sidste år.


– Hvis man har mere end 10 forkerte svar, hvad sker der så, borgmester Ulla Vestergaard?


– Så vil man blive indkaldt her på kommunen til en samtale under fire øjne, hvor politiet er repræsenteret. Der kan jo forekomme uheldige følelsesmæssige udladninger hos nogle.  Samtalen skal uddybe for sagsbehandleren, om man er så langt ude, at en Thy-eskamotering kan komme på tale.


– En hvad for en?


– Thy-eskamotering. Det betyder, at man ikke længere må bo i Thy og omgående skal flytte til for eksempel Mors.


– Kan du løfte lidt af sløret for, hvad de 50 spørgsmål drejer sig om?


– Nu hverken kan eller vil jeg sidde her og løfte slør, men så meget kan jeg da sige, at de alle har noget med Thy og politik at gøre. For eksempel hvilket parti kommer borgmesteren fra; hvilket politisk parti har mistet fire mandater ved kommunalvalget og alligevel stiller med en viceborgmester; hvilket medlem af kommunalbestyrelsen er stokkonservativ, og hvilket er betonsocialist og så videre …


– Vi er så heldige, at vi helt uventet er blevet frikommune, og det tager vi meget bogstaveligt. Man skal gøre sig fortjent til at bo permanent i Thy.


– Ja, men – æh – gælder det virkelig alle, også dem, der har boet her fast i en menneskealder?


– Naturligvis. Vi kan jo ikke gøre forskel på folk. Laver man om på en lov, skal den gælde alle, både høj og lav, rig og fattig, thyboer som andre beboere. Ja, en enkelt undtagelse blev vi nødt til at indføre i bestemmelsen, takket være  P & P  (Per Skovmose & Preben Holler, red.).


– Og hvad er undtagelsen?


– Under den indkaldte samtale får fastboende thyboer lov at blive, hvis de kan svare på følgende allersidste spørgsmål: Hvorfor er der ikke en borgerlig borgmester, når der er borgerligt flertal i byrådet?


KATEGORIER: SATIRE